Pánvičková pizza

Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 pizza o průměru 25 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Těsto
    mouka 390g chlebová
    voda 240ml + několik lžic podle potřeby
    sůl 2lžíce
    droždí 1/2lžičky sušené
Pizza
    rajčata 350ml passata
    mozzarella 200g natrhaná
    chorizo 70g
    bylinky podle chuti
Pokyny
  1. V míse smícháme dobře všechny ingredience na těsto, přikryjeme a necháme těsto kynout 8-12 hodin.
  2. Olejem vymažeme 2 pánvičky (o průměru 25 cm).
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, propracujeme důkladně rukama a vytvarujeme placku o velikosti pánve.
  4. Těsto přesuneme na pánev a otočíme ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem.
  5. Pánev zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.
  6. Troubu předehřejeme na 230°C.
  7. Z těsta sundáme fólii, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe sýrem a chorizem a posypeme bylinkami.
  8. Pizzy vložíme do trouby a pečeme 12 – 20 minut, dokud nezezlátnou.
  9. Po upečení přendáme na prkénko a necháme chvilku odpočívat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*