Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
|
Pizza? Kdo by ji neměl rád! Máme tu pro vás tip na pizzu, k jejíž přípravě postačí pouze pánvička. Ochucení a ingredience, které si na pizzu přidáte, necháme jen a jen na vás, podle toho, co máte rádi.
|
Porce
1 pizza o průměru 25 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Těsto
Pizza
rajčata
350ml
passata
mozzarella
200g
natrhaná
chorizo
70g
olivový olej
50ml
bylinky
podle chuti
|
Pokyny
- V míse smícháme dobře všechny ingredience na těsto, přikryjeme a necháme těsto kynout 8-12 hodin.
- Olejem vymažeme 2 pánvičky (o průměru 25 cm).
- Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, propracujeme důkladně rukama a vytvarujeme placku o velikosti pánve.
- Těsto přesuneme na pánev a otočíme ho, aby bylo z obou stran pokryté olejem.
- Pánev zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v pokojové teplotě ještě 2 hodiny odpočívat.
- Troubu předehřejeme na 230°C.
- Z těsta sundáme fólii, potřeme rajčatovou omáčkou, poklademe sýrem a chorizem a posypeme bylinkami.
- Pizzy vložíme do trouby a pečeme 12 – 20 minut, dokud nezezlátnou.
- Po upečení přendáme na prkénko a necháme chvilku odpočívat.