Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
|
Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
|
Suroviny
rajčata
2ks
velká
rajčata
350g
cherry
cibule
1ks
česnek
2stroužky
chléb
300g
den starý
paprika
3ks
červená
vinný ocet
50ml
olivový olej
100ml
třtinový cukr
1/2lžičky
bazalka
1hrst
|
Pokyny
- Na plech vyložený pečicím papírem položte papriky a vedle paprik naskládejte chleba natrhaný na kousky, které pokapejte olivovým olejem. Za občasného obracení pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.
- Jakmile chleba zezlátne, vyndejte ho a nechte péct pouze papriky, až se na nich udělají hnědé puchýře. Trvá to cca 20–25 minut.
- Následně dejte papriky do plastového sáčku a nechte je zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte je na větší kusy.
- Ve velké míse smíchejte rajčata, cukr, sůl a nechte 25–30 minut odpočinout, až pustí šťávu. Přidejte chleba, olivový olej, vinný ocet, cibuli a česnek.
- Vše promíchejte a nechte stát dalších 30 minut. Nakonec zlehka vmíchejte pečenou papriku.
- Před podáváním salát ozdobte bazalkovými lístky.