Panzanella – pravý italský salát

Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
Co se starou bagetou? Vykouzlete z ní salát, který pochází z italské Florencie. Pečivo do sebe nasaje šťávu ze zeleniny a lahodnou zálivku – věřte, že takto lehce připravíte chuť pravé Itálie!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    rajčata 2ks velká
    rajčata 350g cherry
    cibule 1ks
    česnek 2stroužky
    chléb 300g den starý
    paprika 3ks červená
    třtinový cukr 1/2lžičky
    bazalka 1hrst
Pokyny
  1. Na plech vyložený pečicím papírem položte papriky a vedle paprik naskládejte chleba natrhaný na kousky, které pokapejte olivovým olejem. Za občasného obracení pečte v troubě vyhřáté na 200 °C.
  2. Jakmile chleba zezlátne, vyndejte ho a nechte péct pouze papriky, až se na nich udělají hnědé puchýře. Trvá to cca 20–25 minut.
  3. Následně dejte papriky do plastového sáčku a nechte je zapařit. Pak je oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte je na větší kusy.
  4. Ve velké míse smíchejte rajčata, cukr, sůl a nechte 25–30 minut odpočinout, až pustí šťávu. Přidejte chleba, olivový olej, vinný ocet, cibuli a česnek.
  5. Vše promíchejte a nechte stát dalších 30 minut. Nakonec zlehka vmíchejte pečenou papriku.
  6. Před podáváním salát ozdobte bazalkovými lístky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*