Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
|
Pokud se vám letošní léto nahromadilo velké množství paprik a přemýšlíte nad tím, jak je zpracovat, zkuste je naložit do oleje. Je to další skvělý tip, jak si uchovat letní úrodu ze zahrádky na zimní období. K naložení jsme použili pečené papriky a doplnili je letními bylinkami, abyste mohli chuť léta cítit i v zimě. Takto naložené papriky jsou skvělou lehkou večeří, můžeme je skvěle použít jako přílohu k masu.
|
Porce
2x 500 ml sklenice
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
paprika
1kg
nejlépe masité, červené
olivový olej
množství podle velikosti sklenic, do kterých si papriky naložíte
tymián
čerstvý
rozmarýn
čerstvý
|
Pokyny
- Plech si vyložíme pečicím papírem.
- Papriky očistíme a naskládáme na pečicí papír.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C, dokud nejsou měkké. Pokud slupka zčerná, nevadí to.
- Jakmile jsou papriky upečené, vložíme je do sáčku a sáček uzavřeme. Papriky se v něm zapaří a půjdou snadno oloupat.
- Necháme v sáčku 15 minut a pak slupku odstraníme.
- Papriky necháme vychladnout.
- Na zálivku si smícháme olej s rozmarýnem a tymiánem – čerstvé bylinky můžeme v hmoždíři rozmixovat, nebo můžeme do každé skleničky umístit po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu.
- Sklenice nemusíme konzervovat. Pokud používáme sklenice s gumovým uzávěrem, dobře uzávěr uložíme a zasponkujeme.