Pavlova – luxusní dezert za pár korun

Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.
Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
12 pavlova
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    bílky 4ks
    ocet 1lžička bílý, vinný
    šlehačka tuhá, vyšlehaná
    ovoce maliny, jahody, borůvky, červený rybíz
Pokyny
  1. Troubu předehřejte na 120 °C.
  2. Bílky, cukr, kukuřičný škrob a vinný ocet šlehejte dotuha.
  3. Čím pomalejší stupeň otáček šlehače zvolíte, tím pevnější bude výsledný sníh.
  4. Šlehejte 8-10 minut; nejprve pomalu, poté otáčky zvyšte a po osmi minutách šlehání opět otáčky zpomalte.
  5. Výsledkem by měl být dokonale hladký, lesklý a pevný krém.
  6. Plech vyložte pečicím papírem. Lžící tvořte na plech kolečka o průměru 10 cm.
  7. Plech vložte do trouby a snižte teplotu na 100 °C. Pečte (v našem případě spíše sušte) 60-80 minut.
  8. Hotové pavlovy poznáte podle toho, že je snadno odloupnete od pečicího papíru.
  9. Vychladlé pavlovy ozdobte šlehačkou a čerstvým ovocem.
  10. Máte rádi čokoládu?
  11. Přidejte do základu pusinek také lžíci holandského kakaa a dezert posypejte nastrouhanou čokoládou!
  12. Malé pavlovy můžete napéct předem, uskladnit je ve vzduchotěsné dóze a vytáhnout je teprve tehdy, když na dveře zaklepe nečekaná návštěva.
  13. Pak už stačí jen ozdobit šlehačkou a ovocem a luxusní dezert ke kávě je na světě!
  14. Pavlova je dezert pocházející z Austrálie, kde byl připraven na počest primabaleríny Anny Pavlovové.
  15. Sněhobílá pusinka se šlehačkou připomíná lehkou baletní sukni.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*