Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.
|
Přemýšlíte o tom, jak zužitkovat zbylé bílky, a zároveň máte chuť na něco sladkého? Máme pro vás recept, ve kterém hrají bílky hlavní roli! Křupavá pusinka spolu se šlehačkou a lesním ovocem vás nadchne, a přitom nezatíží vaši peněženku.
|
Porce
12 pavlova
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
bílky
4ks
krupicový cukr
200g
kukuřičný škrob
1lžička
ocet
1lžička
bílý, vinný
šlehačka
tuhá, vyšlehaná
ovoce
maliny, jahody, borůvky, červený rybíz
|
Pokyny
- Troubu předehřejte na 120 °C.
- Bílky, cukr, kukuřičný škrob a vinný ocet šlehejte dotuha.
- Čím pomalejší stupeň otáček šlehače zvolíte, tím pevnější bude výsledný sníh.
- Šlehejte 8-10 minut; nejprve pomalu, poté otáčky zvyšte a po osmi minutách šlehání opět otáčky zpomalte.
- Výsledkem by měl být dokonale hladký, lesklý a pevný krém.
- Plech vyložte pečicím papírem. Lžící tvořte na plech kolečka o průměru 10 cm.
- Plech vložte do trouby a snižte teplotu na 100 °C. Pečte (v našem případě spíše sušte) 60-80 minut.
- Hotové pavlovy poznáte podle toho, že je snadno odloupnete od pečicího papíru.
- Vychladlé pavlovy ozdobte šlehačkou a čerstvým ovocem.
- Máte rádi čokoládu?
- Přidejte do základu pusinek také lžíci holandského kakaa a dezert posypejte nastrouhanou čokoládou!
- Malé pavlovy můžete napéct předem, uskladnit je ve vzduchotěsné dóze a vytáhnout je teprve tehdy, když na dveře zaklepe nečekaná návštěva.
- Pak už stačí jen ozdobit šlehačkou a ovocem a luxusní dezert ke kávě je na světě!
- Pavlova je dezert pocházející z Austrálie, kde byl připraven na počest primabaleríny Anny Pavlovové.
- Sněhobílá pusinka se šlehačkou připomíná lehkou baletní sukni.