Pečená červená řepa ve slanině

Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    slanina 40plátků anglická
    červená řepa 8ks střední velikost
    balzamiko 2lžičky redukce
    tymián 1lžička sušený
    rozmarýn 1/2lžička sušený
    voda 1lžička
    mořská sůl na dochucení
    pepř na dochucení
Pokyny
  1. Červenou řepu očistíme, oloupeme a povaříme do poloměkka.
  2. Necháme vychladnout.
  3. Řepu rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
  4. Každý kousek takto rozkrojené řepy obalíme v plátku slaniny.
  5. Takto připravené poklademe do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
  6. V misce smícháme balzamikovou redukci s tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem a v případě potřeby zředíme vodou.
  7. Touto směsí přelijeme obalené řepy.
  8. Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme cca 15 – 20 minut, dokud nebude slanina krásně hnědá na povrchu (můžeme péct i pod grilem).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*