Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
|
Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut. K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.
|
Suroviny
slanina
40plátků
anglická
červená řepa
8ks
střední velikost
balzamiko
2lžičky
redukce
tymián
1lžička
sušený
rozmarýn
1/2lžička
sušený
voda
1lžička
mořská sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
|
Pokyny
- Červenou řepu očistíme, oloupeme a povaříme do poloměkka.
- Necháme vychladnout.
- Řepu rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
- Každý kousek takto rozkrojené řepy obalíme v plátku slaniny.
- Takto připravené poklademe do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
- V misce smícháme balzamikovou redukci s tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem a v případě potřeby zředíme vodou.
- Touto směsí přelijeme obalené řepy.
- Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme cca 15 – 20 minut, dokud nebude slanina krásně hnědá na povrchu (můžeme péct i pod grilem).