Pečená dýně

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
V podzimním období se s dýňovými recepty setkáváme téměř všude. K těm nejznámějším se řadí zcela jednoznačně polévka. Dalším skvělým způsobem, jak dýni v kuchyni využít, je upéct ji. Protože je dýně trochu nasládlá, skvěle se doplňuje se slanějšími sýry a orientálním kořením. Takto připravenou dýni můžeme podávat se salátem nebo s čerstvým pečivem.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    dýně 1lžíce Hokkaidó
    sýr 200g Halloumi
    koření 1lžíce garam masala
    kurkuma 1/2lžičky mletá
    zázvor 1/2lžičky mletý
    česnek 1palice
    olivový olej 3lžíce
    cibule 2ks červená
Pokyny
  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky.
  2. Sýr nakrájíme na kostky.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  4. V míse smícháme dýni se sýrem, cibulí a přidáme koření.
  5. Zakápneme olejem a rukama promícháme, aby se dýně i sýr obalily kořením a olejem.
  6. Plech vyložíme papírem na pečení, rozprostřeme rovnoměrně dýni.
  7. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 20 – 30 minut, dokud nebude dýně měkká.
  8. Podáváme teplé s chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*