Pečená dýně s tymiánem a slaninou

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
Pečená dýně je podzimní klasika, která i v městském bytě vykouzlí atmosféru venkova. Stačí zavřít oči a zhluboka se nadechnout vůně smažené slaniny a zemité dýně. Poslouží jako nápaditý předkrm nebo příloha třeba k masu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    dýně 1ks
    slanina 200g
    olivový olej 4lžíce
    česnek 6stroužků
    tymián 3snítků
    pepř černý
Pokyny
  1. Dýni oloupejte, rozkrojte ji na dvě poloviny a vydlabejte z ní semínka. Takto připravenou dýni nakrájejte na větší kusy.
  2. Nakrájenou dýni položte na plech a osolte ji.
  3. Přidejte celé stroužky česneku a také lístky čerstvého tymiánu.
  4. Na nakrájenou dýni přilijte také olivový olej a dochuťte solí a pepřem.
  5. Tuto směs důkladně promíchejte, aby se olivový olej spojil s tymiánem.
  6. Promíchané kousky dýně proložte plátky slaniny.
  7. Pekáč vložte do rozpálené trouby a pečte 20-30 minut.
  8. Kousky dýně by měly být na povrchu zlatavé a uvnitř krásně měkké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*