Pečená krůtí prsa s čočkovým salátem

Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Krůtí prsa
    krůtí maso 800g prsa, vcelku
    česnek 2stroužky
    olivový olej extra panenský
Čočka
    čočka 400g
    cuketa 100g
    lilek 100g
    olivy 50g zelené
    rajčata 50g sušená, v oleji
    paprika 1ks červená
    cibule 1polovina červená
    ocet balsamiko
Pokyny
  1. Krůtí prsa očistíme, rozpůlíme, osolíme, opepříme ze všech stran a zlehka opečeme na olivovém oleji.
  2. Taklto připravené maso vložíme do zapékací mísy, přidáme bazalku a jeden rozdrcený stroužek česneku. Pečeme na 130 stupňů.
  3. Upečené maso vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky.
  4. Do stejné pánve ještě přilijeme olivový olej, na kterém opečeme lilek nakrájený na kousky. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
  5. Naposledy do pánve vložíme papriku, cuketu a vše osolíme a opepříme.
  6. Přidáme předvařenou čočku, olivy a sušená rajčata a vše zakápneme balsamicem a posypeme bazalkou.
  7. Na talíř servírujeme společně s krůtím masem. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*