Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
|
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Krůtí prsa očistíme, rozpůlíme, osolíme, opepříme ze všech stran a zlehka opečeme na olivovém oleji.
- Taklto připravené maso vložíme do zapékací mísy, přidáme bazalku a jeden rozdrcený stroužek česneku. Pečeme na 130 stupňů.
- Upečené maso vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout, poté ho nakrájíme na plátky.
- Do stejné pánve ještě přilijeme olivový olej, na kterém opečeme lilek nakrájený na kousky. Poté přidáme na plátky nakrájenou cibuli a česnek.
- Naposledy do pánve vložíme papriku, cuketu a vše osolíme a opepříme.
- Přidáme předvařenou čočku, olivy a sušená rajčata a vše zakápneme balsamicem a posypeme bazalkou.
- Na talíř servírujeme společně s krůtím masem. Dobrou chuť!