Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
|
Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
makrela
6ks
česnek
6stroužků
máslo
5lžic
citrón
2ks
sůl
1špetka
rozmarýn
1hrst
pečicí papír
1ks
silný alobal
1ks
|
Pokyny
- Všechny makrely očistíme a osušíme.
- Zevnitř i zvenčí je osolíme a nakrájíme na drobné plátky.
- Do vnitřní části každé makrely vložíme na tenko nakrájené stroužky česneku. Na vnitřní i vnější stranu ryby dáme dva plátky másla a snítku rozmarýnu.
- Nakonec je pokapeme pár kapkami z citronu.
- Připravíme si plech vyložený pečicím papírem, na který položíme makrely a nakonec je přikryjeme alobalem.
- Troubu předehřejeme na 200°C. Po zhruba 15 minutách odstraníme z ryb alobal a dopékáme zhruba dalších 10 minut.
TIP Javkuchyni.cz
V létě je skvělou přílohou zeleninový salát a v těch zimních brambory.