Pečená makrela

Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
  • Encyklopedie
Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
  • Encyklopedie
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    makrela 6ks
    česnek 6stroužků
    máslo 5lžic
    citrón 2ks
    sůl 1špetka
    rozmarýn 1hrst
Pokyny
  1. Všechny makrely očistíme a osušíme.
  2. Zevnitř i zvenčí je osolíme a nakrájíme na drobné plátky.
  3. Do vnitřní části každé makrely vložíme na tenko nakrájené stroužky česneku. Na vnitřní i vnější stranu ryby dáme dva plátky másla a snítku rozmarýnu.
  4. Nakonec je pokapeme pár kapkami z citronu.
  5. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem, na který položíme makrely a nakonec je přikryjeme alobalem.
  6. Troubu předehřejeme na 200°C. Po zhruba 15 minutách odstraníme z ryb alobal a dopékáme zhruba dalších 10 minut.

TIP Javkuchyni.cz
 V létě je skvělou přílohou zeleninový salát a v těch zimních brambory.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*