Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
|
Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
|
Porce
dle množství koření
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Páteř z lososa, která nám zbyde při porcování ryby na filety, nakrájíme na stejně velké kousky.
- Potřeme je olejem a dochutíme solí, pepřem a kari.
- Upečeme je na pečicím papíru, nebo je přibližně dvě minuty grilujeme při 200 °C.
- Z bylinek připravíme salát.
- Na jeho dochucení použijeme nastrouhanou citronovou kůru a přidáme trochu citronové šťávy, olivového oleje a soli.
- Salátek položíme na „kosti“ a můžme hodovat. Kosti budou díky tepelné úpravě chutnat jako lahodné rybí křupky, nebojte se toho!
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!