Pečená vepřová žebra

Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    hořčice 4lžíce
    pivo 3dcl tmavé
    olej 1dcl
    koriandr 1lžíce
Pokyny
  1. Pokud nemáme sušené varianty, rozdrtíme koriandr a nastrouháme zázvor.
  2. Následně promícháme s ostatními surovinami a vzniklou marinádou důkladně potřeme vepřová žebra, která necháme v lednici přes noc marinovat.
  3. Následující den vyndáme maso přibližně hodinku a půl před tím, než budeme jídlo servírovat, a pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C s horkým vzduchem.
  4. Průběžně žebírka kontrolujeme a během pečení obrátíme, popřípadě dosolujeme.
  5. Jako přílohu k pečeným vepřovým žebrům doporučujeme čerstvý chléb. Přejeme vám dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*