Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
|
Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pokud nemáme sušené varianty, rozdrtíme koriandr a nastrouháme zázvor.
- Následně promícháme s ostatními surovinami a vzniklou marinádou důkladně potřeme vepřová žebra, která necháme v lednici přes noc marinovat.
- Následující den vyndáme maso přibližně hodinku a půl před tím, než budeme jídlo servírovat, a pečeme ho v předehřáté troubě při 200 °C s horkým vzduchem.
- Průběžně žebírka kontrolujeme a během pečení obrátíme, popřípadě dosolujeme.
- Jako přílohu k pečeným vepřovým žebrům doporučujeme čerstvý chléb. Přejeme vám dobrou chuť!