Pečené krostíni s pomazánkou

S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 bageta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 300g ricotta
    avokádo 2ks zralé
    pečivo 1ks bageta
    cibule 1/2ks šalotka
    citrón 1/2ks šťáva
    semínka černá sezamová
    olej olivový
Pokyny
  1. Bagetu nakrájíme na plátky, které rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Z každé strany je pomažeme olivovým olejem
  3. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 5 – 8 minut dozlatova.
  4. Mezitím si připravíme pomazánku.
  5. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  6. Avokádo rozkrojíme na polovinu, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu.
  7. Rozmačkáme ji vidličkou, smícháme s ricottou, šalotkou, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a vše promícháme.
  8. Hotovou pomazánku naneseme na krostíny a posypeme sezamem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*