Pečené zelí s klobáskou a jablkem

Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 – 6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kysané zelí 500gramů
    klobása 3ks pikantní/nepálivé
    jablka 2ks zelená
    třtinový cukr 1lžička
    kmín 1/2lžička mletý
    sůl 1lžička
    pepř 1lžička
Pokyny
  1. Klobásy nakrájíme na tenká kolečka a krátce orestujeme na oleji.
  2. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  3. Smícháme se zelím, cukrem, kmínem a moštem. Osolíme a opepříme dle chuti.
  4. Do připravené směsi zamícháme klobásy a vložíme do pekáče.
  5. Směs pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  6. Upečenou směs podáváme s čerstvým chlebem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*