Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
|
Kysané zelí patří k jedné z nejzdravějších potravin. Obsahuje velké množství vitamínů a důležité živiny. To samé platí i o jablkách. Navíc se jedná o poměrně lehce dostupné suroviny během celého roku. A když se tyto suroviny spojí dohromady, vznikne chutný pokrm, který překvapí nejednoho strávníka.
|
Porce
4 – 6 porcí
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
kysané zelí
500gramů
jablečný mošt
100ml
klobása
3ks
pikantní/nepálivé
jablka
2ks
zelená
třtinový cukr
1lžička
kmín
1/2lžička
mletý
slunečnicový olej
5lžic
sůl
1lžička
pepř
1lžička
|
Pokyny
- Klobásy nakrájíme na tenká kolečka a krátce orestujeme na oleji.
- Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
- Smícháme se zelím, cukrem, kmínem a moštem. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Do připravené směsi zamícháme klobásy a vložíme do pekáče.
- Směs pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- Upečenou směs podáváme s čerstvým chlebem.