Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
|
Už jste slyšeli o pečeném čaji? K dostání je i v obchodě, ale není nad domácí výrobu z vlastních zásob. Příprava je velmi jednoduchá. Pojďme na to. Pečený čaj vyrobíme z jakéhokoliv ovoce, které nám chutná, nebo ho máme právě na zahradě.
|
Porce
dle množství ovoce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Ovoce omyjeme a pokrájíme na menší kousky.
- Rozložíme ho do pekáčku, zasypeme cukrem a promícháme.
- Přidáme koření dle vlastního výběru.
- Přiklopíme a za občasného míchání pečeme v troubě na 170 °C.
- Horkou směs přelijeme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru.
- Pečený čaj by měl vydržet minimálně jeden rok, po otevření ho ale rychle spotřebujme. Proto je lepší použít menší sklenice.