Pečený hermelín s vlašskými ořechy a listovým salátem

Pečený nebo grilovaný hermelín patří k velmi oblíbeným pokrmům. Můžeme si ho připravit jako rychlý oběd, nebo večeři. Pečením se hermelín příjemně rozvoní, změkne a rozteče. Díky plísňové kůrce ale vyteče až po rozkrojení. Výborně se hodí k salátu z listové zeleniny a ladí i s ovocem. K pečení můžeme použít klasický tučný hermelín, nebo jeho odlehčenou variantu. Jak si připravit lahodný salát s pečeným hermelínem a listovým salátem poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Pečený nebo grilovaný hermelín patří k velmi oblíbeným pokrmům. Můžeme si ho připravit jako rychlý oběd, nebo večeři. Pečením se hermelín příjemně rozvoní, změkne a rozteče. Díky plísňové kůrce ale vyteče až po rozkrojení. Výborně se hodí k salátu z listové zeleniny a ladí i s ovocem. K pečení můžeme použít klasický tučný hermelín, nebo jeho odlehčenou variantu. Jak si připravit lahodný salát s pečeným hermelínem a listovým salátem poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 ks
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    salát 4hrsti listový
    olivový olej 2lžíce
    vinný ocet 1lžíce
    med 1lžíce
    sůl bylinková, dle chuti
Pokyny
  1. Hermelín potřeme olejem, posypeme bylinkovou solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut.
  2. Smícháme ocet, med, sůl a pepř. Nakonec postupně zašleháme olivový olej.
  3. Salátové listy omyjeme, osušíme a jemně promícháme se zálivkou.
  4. Ze salátu vytvoříme lůžko pro hotový hermelín. 
  5. Nakonec ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy a pár kousky ovoce (červené hroznové víno, hruška, maliny aj).
  6. Můžeme podávat i s pečivem.
  7. Výborně se hodí například domácí housky, domácí preclíky nebo domácí chlebová bageta.  

Papírovou krabičku od hermelínu vytřídíme do kontejneru na papír. Směsi salátových listů jsou balené v plastových obalech, které patří do žlutého kontejneru. Sklenice od octa či medu  patří do kontejneru na sklo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*