Pečený nebo grilovaný hermelín patří k velmi oblíbeným pokrmům. Můžeme si ho připravit jako rychlý oběd, nebo večeři. Pečením se hermelín příjemně rozvoní, změkne a rozteče. Díky plísňové kůrce ale vyteče až po rozkrojení. Výborně se hodí k salátu z listové zeleniny a ladí i s ovocem. K pečení můžeme použít klasický tučný hermelín, nebo jeho odlehčenou variantu. Jak si připravit lahodný salát s pečeným hermelínem a listovým salátem poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Pečený nebo grilovaný hermelín patří k velmi oblíbeným pokrmům. Můžeme si ho připravit jako rychlý oběd, nebo večeři. Pečením se hermelín příjemně rozvoní, změkne a rozteče. Díky plísňové kůrce ale vyteče až po rozkrojení. Výborně se hodí k salátu z listové zeleniny a ladí i s ovocem. K pečení můžeme použít klasický tučný hermelín, nebo jeho odlehčenou variantu. Jak si připravit lahodný salát s pečeným hermelínem a listovým salátem poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 ks
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
salát
4hrsti
listový
olivový olej
2lžíce
vinný ocet
1lžíce
med
1lžíce
vlašské ořechy
hrst
sůl
bylinková, dle chuti
|
Pokyny
- Hermelín potřeme olejem, posypeme bylinkovou solí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na 15 minut.
- Smícháme ocet, med, sůl a pepř. Nakonec postupně zašleháme olivový olej.
- Salátové listy omyjeme, osušíme a jemně promícháme se zálivkou.
- Ze salátu vytvoříme lůžko pro hotový hermelín.
- Nakonec ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy a pár kousky ovoce (červené hroznové víno, hruška, maliny aj).
- Můžeme podávat i s pečivem.
- Výborně se hodí například domácí housky, domácí preclíky nebo domácí chlebová bageta.
Papírovou krabičku od hermelínu vytřídíme do kontejneru na papír. Směsi salátových listů jsou balené v plastových obalech, které patří do žlutého kontejneru. Sklenice od octa či medu patří do kontejneru na sklo.