Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
|
Marinované jehněčí maso je potřeba dlouho pomalu táhnout. Čekání se vám odmění výbornou chutí masa, které se bude skoro rozpadat.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
jehněčí maso
1ks
hřbet, zbavený blan a loje, opepřený a osolený
citrón
1ks
česnek
3stroužky
hořčice
1lžíce
máslo
1lžíce
|
Pokyny
- Suroviny na marinádu smícháme a potřeme jí hřbet, který pak obalíme v posekaném rozmarýnu.
- Necháme odležet, minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
- Maso v pekáčku vložíme do trouby předehřáté na 200 °C, necháme cca deset minut, dokud se maso nezatáhne.
- Pak teplotu snížíme na 170 °C, podlijeme vodou a přiklopíme poklicí. Pečeme hodinu za průběžného polévání výpekem.
- Když maso změkne, dopečeme jej bez poklice, aby získalo pěknou barvu. Vypečenou šťávu smícháme s máslem a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bramborami a přelité šťávou.
Místo rozmarýnu můžete použít tymián nebo mateřídoušku, nebo česnek. Hřbet můžete nahradit pleckem, které je díky obsahu kolagenu skvělé na pomalé dušení.