Pečený kompot z aronie

Arónie obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, zejména antioxidantů, vitamínu C, ale i rutin. Připravte si podle receptu Jakvkuchyni.cz pečený kompot, který se perfektně hodí k dochucení sýrů, různých druhů masa, čajů a dezertů. Jak na to?
Arónie obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, zejména antioxidantů, vitamínu C, ale i rutin. Připravte si podle receptu Jakvkuchyni.cz pečený kompot, který se perfektně hodí k dochucení sýrů, různých druhů masa, čajů a dezertů. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství surovin
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 450g
Pokyny
  1. Plody aronie smícháme s cukrem.
  2. Pod pokličkou dusíme v troubě dokud arónie nepustí šťávu.
  3. Směsí naplníme nejlépe malé sklenice, plody zalijeme puštěnou šťávou.
  4. Takto připravený kompot můžeme použít do jogurtů, pudinků, dortů nebo čaje.

TIP

Z aronie lze připravit i marmeládu. Zajímavou kombinaci chutí dostaneme, když do ní přidáme i skořici. Takovou marmeládu můžeme ideálně použít ke zvěřině, svíčkové nebo králíkovi na smetaně.

Papírové obaly od cukru třídíme do kontejneru na papír. Vytříděný papír totiž šetří stromy, které jsou primární surovinou pro jejich výrobu. Ročně díky třídění papíru uchráníme jen v Česku více než 2 200 000 stromů. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*