Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
|
Dali jste si po svátcích předsevzetí, že upravíte svoje stravovací návyky a budete se více hýbat? Pokud přemýšlíte, jak po svátcích odlehčit svůj jídelníček, zkuste si připravit pstruha se zeleninou. Rybí maso je lehce stravitelné a připravené je za malou chvilku. Navíc ryby dodají vašemu tělu potřebné bílkoviny a nenasycené mastné kyseliny, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Ryba tak beze sporu bude skvělou volbou při úpravě vašeho jídelníčku – dodá vašemu tělu veškeré potřebné látky nezbytné pro růst a obnovu organismu, tkání a svalů.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pstruhy bez vnitřností opláchneme pod studenou vodou.
- Sušené bylinky smícháme a přidáme k nim natrhaný čerstvý rozmarýn.
- Do bylinkové směsi přidáme sůl a pepř, 2 lžíce olivového oleje a vše promícháme.
- Do vnitřní části pstruhů naneseme bylinkovou směs, kterou potřeme i obě vnější strany pstruha.
- Kapustičky a fazolky omyjeme, očistíme od zvadlých lístků a tvrdých konců fazolek a dáme je do větší mísy.
- Česnek a cibuli oloupeme. Cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na jednotlivé díly. Česnek nakrájíme na plátky.
- Přidáme je do mísy k zelenině. Vše pak osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme.
- Plech (nebo pánev) vymažeme olejem (případně můžeme vyložit pečicím papírem).
- Ryby na něj rozprostřeme a po stranách přidáme připravenou zeleninovou směs.
- Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 30–40 minut.
- Na posledních 5–10 minut můžeme zapnout horní gril, aby pstruh dostal zlatavou barvu.