Perník s povidly

Perník se původně jmenoval peprník, podle pepře, který mu dával nezaměnitelnou peprnou chuť. Dnešní perníky si z původní receptury půjčil mouku a med. V kombinaci s povidly vytvoříte dezert, který by chutnal i pánům z Pernštejnu.
Perník se původně jmenoval peprník, podle pepře, který mu dával nezaměnitelnou peprnou chuť. Dnešní perníky si z původní receptury půjčil mouku a med. V kombinaci s povidly vytvoříte dezert, který by chutnal i pánům z Pernštejnu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 forma
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cukr 200g
    mléko 200ml
    skořice 1lžička mletá
    nové koření 1lžička
    hřebíček 1lžička
    med 2lžíce
    povidla 3lžíce
    rum 2lžíce
    ořechy 50g
    tuk na plech
    vejce 1 na potření
Pokyny
  1. V hlubší míse si pečlivě, ideálně ručně, vypracujte hladké těsto z mouky, cukru, mléka, medu, prášku do pečiva a koření.
  2. Takto připravené těsto rozdělte na dvě části.
  3. První rozválejte do předem vymaštěného plechu.
  4. Ten pak pomažte povidly smíchané s rumem, citronovou kůrou a nasekanými ořechy.
  5. Natřené těsto přikryjte druhým dílem rozváleného těsta a potřete rozšlehaným vejcem. Pečete v mírně vyhřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*