Perníková roláda

K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.
K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 roláda
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mouka 400g hladká
    máslo 100g
    cukr 140g moučkový
    vejce 2ks
    med 2lžíce
    soda 1lžička jedlá
    koření 2lžičky perníkové
    povidla 450g švestková
    ořechy 50g vlašské
    hrozinky 50g
    vejce 1ks
    mandle mandlové lupínky
Pokyny
  1. Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
  2. Necháme uležet klidně dvě hodinky.
  3. Ořechy nasekáme na větší kousky a spolu s rozinkami vmícháme do povidel.
  4. Z těsta vyválíme dva obdélníky jako na závin, poklademe na ně náplň, zamotáme do rolády.
  5. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 C přibližně 30 minut.
  7. Rolády necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
  8. Z tohoto množství budeme mít 20 krásných plátků perníkové rolády. Uchováváme je nejlépe v plastových krabičkách, budou dlouho měkké.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*