K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.
|
K nejkrásnějšímu období v roce, k Vánocům, patří neodmyslitelně i mnoho typických chutí a vůni. Jednou z nich je perník. Ať už zdobený nebo jako přísada do dalších delikates. Vyzkoušejte si naši perníkovou roládu, netradičně jako dezert na Silvestra.
|
Porce
1 roláda
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Všechny přísady smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
- Necháme uležet klidně dvě hodinky.
- Ořechy nasekáme na větší kousky a spolu s rozinkami vmícháme do povidel.
- Z těsta vyválíme dva obdélníky jako na závin, poklademe na ně náplň, zamotáme do rolády.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlovými lupínky.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 170 C přibližně 30 minut.
- Rolády necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- Z tohoto množství budeme mít 20 krásných plátků perníkové rolády. Uchováváme je nejlépe v plastových krabičkách, budou dlouho měkké.