Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
|
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
|
Pokyny
- Papriky omyjte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete olivovým olejem.
- V troubě zapněte horní gril a vložte do ní plech s paprikami. Grilujte papriky ze všech stran, nechte je pod grilem zčernat.
- Horké ugrilované papriky dejte do mísy a přikryjte potravinářskou folií. Nechte zapařit cca 10 minut.
- Poté papriky zbavte semínek a sloupněte slupku.
- Do mixéru si připravte česnek, oříšky, sůl, parmezán, kajenský pepř a nakonec přidejte vychladlou papriku a zbytek olivového oleje.
- Vše pořádně rozmixujte.
- Pesto dejte do skleničky. Vydrží vám v ní v ledničce cca 1 týden.