Pesto z polníčku s piniovými ořechy

Klasické bazalkové pesto zná nejspíš každý, ale co si ho připravit z oblíbeného salátu polníčku? Můžeme ho přidat do salátu, tortill, těstovin nebo jen tak namazat na čerstvé pečivo. Zajímavou chuť mu přidají také piniové oříšky a nesmíme zapomenout ani na kvalitní olivový olej. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Klasické bazalkové pesto zná nejspíš každý, ale co si ho připravit z oblíbeného salátu polníčku? Můžeme ho přidat do salátu, tortill, těstovin nebo jen tak namazat na čerstvé pečivo. Zajímavou chuť mu přidají také piniové oříšky a nesmíme zapomenout ani na kvalitní olivový olej. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 sklenička pesta
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    ořechy 40g piniové
    olivový olej 4lžíce extra panenský
    česnek 1stroužek
    pažitka několik stonků čerstvá
Pokyny
  1. Polníček důkladně propláchneme, abychom ho zbavili zbytků hlíny. Poté ho osušíme.
  2. Piniové oříšky krátce nasucho orestujeme na pánvi.
  3. Všechny ingredience vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
  4. Nakonec dochutíme pesto solí a čerstvě namletým pepřem.
  5. Pesto ihned spotřebujeme nebo ho skladujeme v uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží několik dnů.

TIP od Jakvkuchyni.cz:
Pesto báječně chutná s těstovinami, nebo čerstvým, nejlépe domácím pečivem. Upečte si třeba:
podmáslový chléb;
domácí celozrnné rohlíky;
cuketový chléb;
křupavé domácí housky.

Pokud si koupíme polníček v plastovém obalu, nezapomene ho vytřídit do žlutého kontejneru na plasty. Zbytky polníčku můžeme vytřídit do bioodpadu. Pokud si nejste při třídění odpadu v kuchyni jisti, mrkněte na Deník třídičky Irči na díl “… třiďte odpad jednoduše”.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*