Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.
|
Hledáte rychlý a jednoduchý recept na knedlíky, u jejichž přípravy byste nemuseli trávit spoustu času? Pak tu pro vás máme jeden tip. Lehké knedlíky ochucené čerstvou zelenou petrželkou můžete podávat jako přílohu k omáčkám a masu.
|
Porce
10 knedlíků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Okoralé pečivo nakrájíme na malé kostičky, přelijeme vlažným mlékem a necháme vstřebat.
- Změklé máslo vyšleháme, vmícháme žloutky.
- Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, který přidáme do směsi másla a žloutků.
- Vmícháme nasekanou petržel, namočený chléb, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem.
- Z hmoty vytvoříme válečky nebo koule, které zabalíme do potravinové fólie a pak ještě do alobalu.
- Vaříme ve vodě cca 20–25 minut, podle velikosti knedlíků.
- Jakmile budou uvařené, položíme je na prkénko a několikrát je propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
- Následně je nakrájíme pomocí niti.
Určitě muzou byt dobre, ba vyborne. Ale casu s pripravou si vyzadaji mnohem vic, nez normální knedlík.