Červená řepa je lokální, levnou a dostupnou surovinou. Připravte si z červené řepy křupavé pickles! Díky kvašení nám dodá potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému je přidáme. Jak na pickles z červené řepy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Červená řepa je lokální, levnou a dostupnou surovinou. Připravte si z červené řepy křupavé pickles! Díky kvašení nám dodá potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému je přidáme. Jak na pickles z červené řepy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
10 skleniček
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
500g
kedlubna
500 g
cibule
100g
sůl
10g
|
Pokyny
- Červenou řepu i kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle.
- Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
- Řepu a kedlubnu smícháme se solí a dobře promačkáme.
- Přidáme cibuli, kterou do směsi jen přimícháme.
- Směs napěchujeme do sklenic tak, aby byla zelenina ponořená. Pokud nepustila dostatek šťávy, přilijeme do ní odstátou převařenou vodu.
- Sklenice uzavřeme a obsah necháme zrát 4 - 5 dní při pokojové teplotě. Poté zkusíme, zda už je zelenina dostatečně měkká. Pokud ano, je připravena ke konzumaci.
Ideální je využívat maximum potravin - v kuchyni jdou využít i slupky a mohou chutnat skvěle. Tipy na zero waste vaření najdete v seriálu Vaříme beze zbytku. Odpad ze zeleniny patří nejlépe na náš vlastní kompost, nebo vytřídit do sběrných nádob na bioodpad.