Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
|
Pokud hledáte skutečně rychlý recept a milujete pikantní pokrmy, vyzkoušejte tato pikantní kuřecí prsíčka. Pro inspiraci jsme si odskočili do thajské kuchyně. Základem jsou kuřecí kousky, koriandr a chilli. A pro skutečné milovníky pálivých chutí doporučujeme namáčet kousky ještě v pálivé chilli omáčce, skvěle chutnají také s klasickou sójovou omáčkou.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
5 minut
|
Chod
|
Suroviny
Maso a marináda
kuřecí prsa
4ks
koriandr
3 lžíce
listy
sezamová semínka
3lžíce
sezamový olej
2-3lžíce
bílek
2ks
kukuřičný škrob
2lžíce
chilli
2ks
paprička červená
chilli
omáčka
salát
k podávání
Sojová omáčka
sójová omáčka
3 lžíce
citrónová šťáva
2lžíce
třtinový cukr
1lžíce
tmavý
|
Pokyny
- Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, nakrájíme na větší kousky.
- V míse smícháme bílky, kukuřičný škrob, nakrájené chilli papričky, nakrájené lístky koriandru a sezamová semínka.
- Promícháme a vytvoříme těstíčko.
- Do mísy vložíme kuřecí kousky a pečlivě je v těstíčku obalíme.
- Na pánvi rozpálíme sezamový olej a kousky kuřete opékáme dozlatova ze všech stran.
- Pokud připravujeme sójovou omáčku, pak smícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a třtinový cukr.
- Hotové kousky podáváme se salátem a namáčíme v chilli omáčce nebo v sójové omáčce.