Pistáciové rohlíčky s kardamomem

Přípravy na Vánoce běží naplno a v kuchyni voní připravované cukroví. Snad v žádné domácnosti nesmí na Vánoce chybět vanilkové rohlíčky, na které existuje nespočet receptů. Pokud se nebojíte změn, vyzkoušejte rohlíčky v poněkud netradičním podání. A to pistáciové s příchutí kardamom - jsou opravdu božské. Díky pistáciím jsou jemně nasládlé, ale kardamom jim dodá zajímavou kořeněnou chuť. Pokud nemáte rádi výrazné chutě, použijte raději mletý kardamom. Jak na pistáciové rohlíčky s kardamomem?
Přípravy na Vánoce běží naplno a v kuchyni voní připravované cukroví. Snad v žádné domácnosti nesmí na Vánoce chybět vanilkové rohlíčky, na které existuje nespočet receptů. Pokud se nebojíte změn, vyzkoušejte rohlíčky v poněkud netradičním podání. A to pistáciové s příchutí kardamom - jsou opravdu božské. Díky pistáciím jsou jemně nasládlé, ale kardamom jim dodá zajímavou kořeněnou chuť. Pokud nemáte rádi výrazné chutě, použijte raději mletý kardamom. Jak na pistáciové rohlíčky s kardamomem?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
60 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    hladká mouka 300gramů
    máslo 200gramů pokojové teploty
    cukr moučka 100gramů
    pistácie 100gramů mleté
    kardamom 2lžíce mletý nebo rozdrcená semínka
    žloutek 1 ks
    cukr moučka na obalení
Pokyny
  1. Mouku a cukr prosejeme do mísy.
  2. Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme hladké těsto.
  3. Zabalíme do potravinářské folie a dáme do druhého dne do lednice. Před přípravou vyndáme a necháme těsto trochu povolit.
  4. Plechy vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 170° C.
  5. Těsto rozdělíme na menší díly, vyválíme je do tenkého válečku, ze kterého odkrajujeme stejné kousky.
  6. Vytvarujeme z nich kuličky, rozválíme a poté tvarujeme rohlíčky.
  7. Pečeme 10 - 12 minut, dokud nezačnou ze spodní části hnědnout.
  8. Po vytažení z trouby necháme chvíli na plechu.
  9. Jakmile trochu vychladnou, obalíme je v moučkovém cukru (pro obalení musí být ještě teplé).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*