Přípravy na Vánoce běží naplno a v kuchyni voní připravované cukroví. Snad v žádné domácnosti nesmí na Vánoce chybět vanilkové rohlíčky, na které existuje nespočet receptů. Pokud se nebojíte změn, vyzkoušejte rohlíčky v poněkud netradičním podání. A to pistáciové s příchutí kardamom - jsou opravdu božské. Díky pistáciím jsou jemně nasládlé, ale kardamom jim dodá zajímavou kořeněnou chuť. Pokud nemáte rádi výrazné chutě, použijte raději mletý kardamom. Jak na pistáciové rohlíčky s kardamomem?
|
Přípravy na Vánoce běží naplno a v kuchyni voní připravované cukroví. Snad v žádné domácnosti nesmí na Vánoce chybět vanilkové rohlíčky, na které existuje nespočet receptů. Pokud se nebojíte změn, vyzkoušejte rohlíčky v poněkud netradičním podání. A to pistáciové s příchutí kardamom - jsou opravdu božské. Díky pistáciím jsou jemně nasládlé, ale kardamom jim dodá zajímavou kořeněnou chuť. Pokud nemáte rádi výrazné chutě, použijte raději mletý kardamom. Jak na pistáciové rohlíčky s kardamomem?
|
Porce
60 kusů
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
300gramů
máslo
200gramů
pokojové teploty
cukr moučka
100gramů
pistácie
100gramů
mleté
kardamom
2lžíce
mletý nebo rozdrcená semínka
žloutek
1 ks
cukr moučka
na obalení
|
Pokyny
- Mouku a cukr prosejeme do mísy.
- Přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme hladké těsto.
- Zabalíme do potravinářské folie a dáme do druhého dne do lednice. Před přípravou vyndáme a necháme těsto trochu povolit.
- Plechy vyložíme pečicím papírem a troubu předehřejeme na 170° C.
- Těsto rozdělíme na menší díly, vyválíme je do tenkého válečku, ze kterého odkrajujeme stejné kousky.
- Vytvarujeme z nich kuličky, rozválíme a poté tvarujeme rohlíčky.
- Pečeme 10 - 12 minut, dokud nezačnou ze spodní části hnědnout.
- Po vytažení z trouby necháme chvíli na plechu.
- Jakmile trochu vychladnou, obalíme je v moučkovém cukru (pro obalení musí být ještě teplé).