K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
|
K pivnímu guláši se nejlépe hodí pivní polévka, jak ji připravují na Plzeňsku. Díky pórku bude výrazná a droždí ji dodá zajímavou, navinulou chuť.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Špek osmažíme a z pánve vyjmeme kousky masa.
- Na vyškvařeném sádle opečeme cibuli a přidáme na centimetrové kostičky nakrájený chléb.
- Okořeníme kmínem, přidáme trochu droždí a másla.
- Zalijeme pivem a přidáme pórek.
- Necháme jemně vařit 10 minut, dokud se chléb nerozvaří, přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně.
- Podáváme s kousky slaniny, případně koprem, pažitkou nebo petrželkou. Jako hlavní chod si připravíme vynikající guláš s příchutí piva.