Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
|
Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
|
Porce
14 rohlíků
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V menším kastrůlku zahřejeme na mírném plameni pivo.
- Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme a necháme vzejít kvásek (cca 10 – 15 minut).
- Do mísy prosejeme mouku, přilijeme pivo s droždím a necháme 10 minut odstát.
- Přidáme olej, sůl a žloutek.
- Vypracujeme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 60 minut.
- Na pomoučněném vále rozválíme ¼ těsta na tenké placky, které nakrájíme na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků.
- Rohlíky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylým bílkem a pečeme 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180°C.
- Po upečení necháme rohlíky vychladnout.
Jak velký hrnek??
Dobrý den, hrnek 250ml. Hezký den.