Pivní rohlíky

Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
Čerstvé pečivo si nemusíte jen kupovat. Není nadto, když domácnost provoní čerstvě upečené rohlíky, nebo chléb. Tyto pivní rohlíky jsou velmi jednoduché na přípravu, chutné a navíc jsou lahodně křupavé. Pivní rohlíky sou ideální přílohou třeba k nakládaným utopencům, nebo hermelínu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
14 rohlíků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
35 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    olej 0,5dl
    mouka 3,5hrnku polohrubá
    pivo 1,5hrnku světlé
    droždí 33g
    sůl 2lžičky
    vejce 1ks žloutek
Pokyny
  1. V menším kastrůlku zahřejeme na mírném plameni pivo.
  2. Do teplého piva rozdrobíme droždí, odstavíme a necháme vzejít kvásek (cca 10 – 15 minut).
  3. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme pivo s droždím a necháme 10 minut odstát.
  4. Přidáme olej, sůl a žloutek.
  5. Vypracujeme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 60 minut.
  6. Na pomoučněném vále rozválíme ¼ těsta na tenké placky, které nakrájíme na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků.
  7. Rohlíky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme zbylým bílkem a pečeme 20 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180°C.
  8. Po upečení necháme rohlíky vychladnout.

2 komentáře k článku “Pivní rohlíky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*