Pivo se slaninou se skvěle doplňují. Možná si řeknete, že je lepší slaninu pivem zapíjet. Pokud ale vyzkoušíte tento recept na pivní slaninu, pravděpodobně změníte názor. Co takhle smíchat tmavé pivo s javorovým sirupem, který na slanině zkaramelizuje? Z plátků slaniny tak vytvoříte dokonalé jednohubky!
|
Pivo se slaninou se skvěle doplňují. Možná si řeknete, že je lepší slaninu pivem zapíjet. Pokud ale vyzkoušíte tento recept na pivní slaninu, pravděpodobně změníte názor. Co takhle smíchat tmavé pivo s javorovým sirupem, který na slanině zkaramelizuje? Z plátků slaniny tak vytvoříte dokonalé jednohubky!
|
Porce
1 kg slaniny
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Javorový sirup smícháme s tmavým pivem v misce a necháme chvíli odstát.
- Plech vyložíme alobalem.
- Slaninu nakrájíme na plátky a položíme na alobal.
- Plech vsuneme na nejvyšší pozici v troubě.
- Slaninu pečeme asi 5 minut.
- Pak slaninu nejdřív z jedné a poté i z druhé strany potřeme připravenou směsí piva a sirupu.
- Takto připravenou slaninu pečeme dalších 5 minut a opakujeme podobným způsobem ještě 1 – 2 krát, dokud nebude slanina křupavá.
- Necháme vychladnout nejméně 1 hodinu a poté podáváme.