Pivní štrúdl od Plzně

Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.
Pivo se na Plzeňsku dává i do dezertů – nejspíš odtud pochází i populární pivní štrúdl.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 nohavice štrůdlu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 100g
    pivo 200ml
    vejce 1ks
    kypřící prášek 1,5lžičky
    jablka 5ks větší
    skořicový cukr 2sáčky
    rozinky 50g
    ořechy 50g vlašské
Pokyny
  1. Na vál vysypeme mouku, přidáme kypřicí prášek a dobře promísíme.
  2. Do směsi uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce a přidáme změklý tuk. Pak přilijeme pivo, přidáme cukr a špetku soli.
  3. Ze všech ingrediencí vypracujeme tužší těsto, které necháme v chladničce minimálně hodinu odležet.
  4. Mezitím si nakrájíme jablka na tenčí plátky a ořechy nasekáme nahrubo. Obojí promícháme s rozinkami a skořicovým cukrem.
  5. Vyjmeme těsto z chladničky a rozválíme ho na 3 mm silný plát.
  6. Ten pak rozdělíme na dva díly. Na každý z nich navršíme připravenou směs jablek a ořechů.
  7. Pláty přehneme, konce pečlivě přitiskneme, povrch propícháme vidličkou a dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Upečený štrúdl potřete pivem a pocukrujte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*