Pivní štrúdl se zelím a slaninou

Pivní štrúdl kvěle doplní občerstvení na oslavě či party. Zajímavé je, že těsto není po pivu cítit a tak ho lze zkombinovat jak slanou, tak se sladkou náplní. Jakvkuchyni.cz prozradí v receptu, jak na to!
Pivní štrúdl kvěle doplní občerstvení na oslavě či party. Zajímavé je, že těsto není po pivu cítit a tak ho lze zkombinovat jak slanou, tak se sladkou náplní. Jakvkuchyni.cz prozradí v receptu, jak na to!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 záviny
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Těsto
    mouka 400g hladká
    pivo 250ml světlé
    sádlo 150g
    sůl 1špetka
Náplň
    zelí 500g sterilované, bílé
    slanina 200g kvalitní
    cibule 2ks
    cukr 2lžičky
    vejce 1ks na potření
    sůl hrubozrnná
Pokyny
  1. Z piva, mouky, sádla a soli vypracujeme těsto (ideálně si vezmeme na pomoc robota, ale jde to i ručně).
  2. Těsto rozdělíme na 2 části a každou z nich rozválíme na tenko na pomoučněné ploše.
  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, cukr a lžičku kmínu. Orestujeme dozlatova.
  4. Nakonec přidáme okapané zelí a ještě společně cca 5 minut opékáme.
  5. Náplň necháme trochu vychladnout.
  6. Připravenou náplň rozdělíme na vyválené těsto, rozetřeme a záviny zarolujeme.
  7. Záviny pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 30 minut.
  8. Před pečením je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a hrubozrnnou solí.

Pokud při vaření použijeme zelí ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla ho nemusíme vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*