Pivní štrúdl kvěle doplní občerstvení na oslavě či party. Zajímavé je, že těsto není po pivu cítit a tak ho lze zkombinovat jak slanou, tak se sladkou náplní. Jakvkuchyni.cz prozradí v receptu, jak na to!
|
Pivní štrúdl kvěle doplní občerstvení na oslavě či party. Zajímavé je, že těsto není po pivu cítit a tak ho lze zkombinovat jak slanou, tak se sladkou náplní. Jakvkuchyni.cz prozradí v receptu, jak na to!
|
Porce
2 záviny
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z piva, mouky, sádla a soli vypracujeme těsto (ideálně si vezmeme na pomoc robota, ale jde to i ručně).
- Těsto rozdělíme na 2 části a každou z nich rozválíme na tenko na pomoučněné ploše.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme na plátky nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, cukr a lžičku kmínu. Orestujeme dozlatova.
- Nakonec přidáme okapané zelí a ještě společně cca 5 minut opékáme.
- Náplň necháme trochu vychladnout.
- Připravenou náplň rozdělíme na vyválené těsto, rozetřeme a záviny zarolujeme.
- Záviny pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 180 °C asi 30 minut.
- Před pečením je ještě potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a hrubozrnnou solí.
Pokud při vaření použijeme zelí ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla ho nemusíme vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.