Rychlé občerstvení na párty, po kterém se jen zapráší? Přesně to jsou pizza šneci! Křehké těsto můžeme naplnit našimi oblíbenými náplněmi. Vyzkoušejte pizza šneky s goudou, šunkou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Rychlé občerstvení na párty, po kterém se jen zapráší? Přesně to jsou pizza šneci! Křehké těsto můžeme naplnit našimi oblíbenými náplněmi. Vyzkoušejte pizza šneky s goudou, šunkou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
30 šneků
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
listové těsto
600g
rajčatová passata
300g
šunka
250g
sýr
200g
gouda/eidam
vejce
1ks
na potření
česnek
1stroužek
bylinky
oregano/směs italského koření
|
Pokyny
- Listové těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme z něj cca 0, 5 cm silné obdélníky.
- Pokud si chceme práci ulehčit, tak použijeme již rozválené těsto.
- Passatu nalijeme do misky a dochutíme ji solí, pepřem, prolisovaným česnekem a oreganem (výborná je také směs italského koření na pizzu a těstoviny).
- Ochucenou passatu rozetřeme na vyválené těsto.
- Na ni poklademe plátky šunky, sýra, posypeme oreganem a zarolujeme.
- Ostrým nožem nakrájíme na cca 1,5 cm silné plátky, které vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Šneky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v předehřáté troubě na cca 220°C asi 15 minut, aby byly hezky opečené.
Papírové krabice od rajčatové passaty jsou nápojové kartony a patří do oranžového kontejneru.