Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
|
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
|
Porce
4 plněná rajčata
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Kuskus zalijeme vývarem a necháme nabobtnat. Hotový kuskus promícháme s olivovým olejem.
- Přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku, nakrájenou nivu a citronovou šťávu. Promícháme, opepříme a osolíme dle chuti.
- U velkých rajčat odřízneme vršek a vydlabeme dužinu. Každé rajče naplníme směsí s kuskusem a přiklopíme vrškem.
- Na vymazaný pekáč naskládáme naplněná rajčata a v troubě vyhřáté na 200 °C a zapékáme cca 30 minut.
- Hotová rajčata ozdobíme snítkou bazalky a můžeme servírovat.