Plněná rajčata kuskusem

Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
Rajčata plněná kuskusem se podávají většinou jako předkrm, nebo jsou vhodná i jako lehká večeře či rychlé pohoštění pro hosty.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 plněná rajčata
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    kuskus 100g
    rajčata 4ks
    vývar 250ml zeleninový
    niva 100g
    česnek 4stroužky
    bazalka 1snítka
    pepř černý
Pokyny
  1. Kuskus zalijeme vývarem a necháme nabobtnat. Hotový kuskus promícháme s olivovým olejem.
  2. Přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku, nakrájenou nivu a citronovou šťávu. Promícháme, opepříme a osolíme dle chuti.
  3. U velkých rajčat odřízneme vršek a vydlabeme dužinu. Každé rajče naplníme směsí s kuskusem a přiklopíme vrškem.
  4. Na vymazaný pekáč naskládáme naplněná rajčata a v troubě vyhřáté na 200 °C a zapékáme cca 30 minut.
  5. Hotová rajčata ozdobíme snítkou bazalky a můžeme servírovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*