Plněné salátové listy fermentovaným lososem

Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    česnek 2stroužky
    olivový olej 2lžíce
    losos 1lžíce kvašený
    sůl a pepř podle chuti
Pokyny
  1. Česnek utřeme a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou. 
  2. Fermentovaného lososa nakrájíme na drobné kousky a přimícháme do česnekové zálivky. 
  3. Dochutíme solí a pepřem a směsí naplníme salátové listy, které zarolujeme. 

Při vaření je dobré myslet i na třídění zbytků potravin a jejich obalů. Odřezky ze zeleniny a bylinek patří do bioodpadu, které dále nelze využít při vaření beze zbytku, patří do hnědých popelnic, na zahradě do kompostu, v bytě do vermikompostéru. Nezapomínejme ale, že do bioodpadu nepatří zbytky živočišného původu, tedy odřezky z masa, kostí a kůže. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*