Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Připravte si snadné a rychlé jídlo, ve kterém vyzkoušíte typickou chuť fermentovaného lososa podávaného v salátových listech. V jednoduchých salátových závitcích s kvašeným lososem vynikne typická chuť fermentované ryby. Vařte podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
česnek
2stroužky
olivový olej
2lžíce
losos
1lžíce
kvašený
citrónová šťáva
1lžíce
sůl a pepř
podle chuti
|
Pokyny
- Česnek utřeme a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Fermentovaného lososa nakrájíme na drobné kousky a přimícháme do česnekové zálivky.
- Dochutíme solí a pepřem a směsí naplníme salátové listy, které zarolujeme.
Při vaření je dobré myslet i na třídění zbytků potravin a jejich obalů. Odřezky ze zeleniny a bylinek patří do bioodpadu, které dále nelze využít při vaření beze zbytku, patří do hnědých popelnic, na zahradě do kompostu, v bytě do vermikompostéru. Nezapomínejme ale, že do bioodpadu nepatří zbytky živočišného původu, tedy odřezky z masa, kostí a kůže.