Pohanková pomazánka s česnekem

Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
300 g pomazánky
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jogurt 100g řecký
    sýr 100g lučina
    pohanka 80g
    mrkev 1ks střední
    česnek 1stroužel
    cibule 1ks jarní cibulka
    tahini 1lžíce nemusí být
    citrón 1lžička šťáva
    kmín 1/2lžičky římský
Pokyny
  1. Pohanku důkladně propláchneme, lehce osolíme a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2.
  2. Necháme odstát 15 minut a vychladnout.
  3. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
  4. Česnek prolisujeme, jarní cibulku nakrájíme najemno.
  5. Pohanku vložíme do mixeru, přidáme řecký jogurt, lučinu, česnek, pepř, římský kmín, tahini a citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
  6. Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a je hotovo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*