Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
|
Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
|
Porce
300 g pomazánky
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pohanku důkladně propláchneme, lehce osolíme a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:2.
- Necháme odstát 15 minut a vychladnout.
- Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
- Česnek prolisujeme, jarní cibulku nakrájíme najemno.
- Pohanku vložíme do mixeru, přidáme řecký jogurt, lučinu, česnek, pepř, římský kmín, tahini a citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Nakonec vmícháme nastrouhanou mrkev a je hotovo.