Bezlepkové palačinky, ať už jako změna oproti klasické variantě, nebo ze zdravotních důvodů, chutnají skvěle a tak se možná stanou u mnohých z vás oblíbenější, než palačinky z klasické mouky. Pohanková mouka dodává palačinkám jemně oříškovou chuť a díky banánu jsou i příjemně nasládlé a jejich chuť tak ocení i malí strávníci. Připravte si vynikající pohankové palačinky s banánem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Bezlepkové palačinky, ať už jako změna oproti klasické variantě, nebo ze zdravotních důvodů, chutnají skvěle a tak se možná stanou u mnohých z vás oblíbenější, než palačinky z klasické mouky. Pohanková mouka dodává palačinkám jemně oříškovou chuť a díky banánu jsou i příjemně nasládlé a jejich chuť tak ocení i malí strávníci. Připravte si vynikající pohankové palačinky s banánem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
10 palačinek
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V míse smícháme mléko, vejce a přisypeme mouku - vše prošleháme.
- Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme ho spolu s cukrem a špetkou soli do těsta. Důkladně promícháme.
- Těsto necháme chvíli odpočinout.
- V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malé množství oleje a pozvolna na něm smažíme tenké palačinky.
- Palačinky podáváme s džemem, tvarohem nebo jogurtem a ozdobíme je čerstvým ovocem a ořechy.
Papírové krabice od mléka třídíme prázdné do sběrných nádob označených oranžovou samolepkou - jedná se totiž o tzv. nápojové kartony. Někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru společně s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!