Pohankové palačinky s banánem

Bezlepkové palačinky, ať už jako změna oproti klasické variantě, nebo ze zdravotních důvodů, chutnají skvěle a tak se možná stanou u mnohých z vás oblíbenější, než palačinky z klasické mouky. Pohanková mouka dodává palačinkám jemně oříškovou chuť a díky banánu jsou i příjemně nasládlé a jejich chuť tak ocení i malí strávníci. Připravte si vynikající pohankové palačinky s banánem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bezlepkové palačinky, ať už jako změna oproti klasické variantě, nebo ze zdravotních důvodů, chutnají skvěle a tak se možná stanou u mnohých z vás oblíbenější, než palačinky z klasické mouky. Pohanková mouka dodává palačinkám jemně oříškovou chuť a díky banánu jsou i příjemně nasládlé a jejich chuť tak ocení i malí strávníci. Připravte si vynikající pohankové palačinky s banánem podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 palačinek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 450ml
    mouka 200g pohanková
    banán 2ks zralý
    vejce 1ks
    sůl 1špetka
    olej na smažení
Pokyny
  1. V míse smícháme mléko, vejce a přisypeme mouku - vše prošleháme.
  2. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme ho spolu s cukrem a špetkou soli do těsta. Důkladně promícháme.
  3. Těsto necháme chvíli odpočinout.
  4. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme malé množství oleje a pozvolna na něm smažíme tenké palačinky.
  5. Palačinky podáváme s džemem, tvarohem nebo jogurtem a ozdobíme je čerstvým ovocem a ořechy.

Papírové krabice od mléka třídíme prázdné do sběrných nádob označených oranžovou samolepkou - jedná se totiž o tzv. nápojové kartony. Někde se třídí v rámci tzv. vícekomoditního sběru společně s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka třídění nevadí!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*