Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
|
Pohanka patří k těm potravinám, které se začínají znovu objevovat na našich stolech. Zamilujete si ji pro její univerzální použití, výraznou chuť a obsah aminokyselin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
červená řepa
1ks
loupaná
šalotka
1/4ks
pohanka
150g
loupaná
zeleninový vývar
500ml
strouhaný parmazán
150g
máslo
25g
|
Pokyny
- Pohanku propláchneme ve studené vodě a asi 2 hodiny necháme namočenou. Pak ji ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. To aby se neztratil důležitý arginin.
- Uvařenou pohanku scedíme a necháme na platě vystydnout.
- Červenou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Vodu nevyléváme.
- V kastrolu rozehřejeme olivový olej a šalotku nakrájenou najemno na něm restujeme, až zesklovatí. Pak přidáme pohanku a půl zeleninového vývaru a půl vývaru z řepy.
- Tento proces opakujeme, dokud není pohanka uvařená na tečku ve středu.
- Na závěr přidáme kostičky řepy a nastrouhaný parmazán a vmícháme studené kostičky másla.
- Dochutíme solí s pepřem. Podáváme s hoblinkami parmazánu.