Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
|
Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
|
Porce
6 porcí
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Nejdřív si připravíme polentu – 100 g instantní polenty vsypeme do vroucí osolené vody a mícháme, dokud nezhoustne.
- Na oleji zpěníme cibuli a česnek nakrájený nadrobno.
- Přidáme baby špenát a sušená rajčata (pokud použijeme ta, která nejsou namočená v oleji, zalijeme je trochou horké vody v misce a necháme změknout).
- Vše povaříme a poté přimícháme polentu.
- Vytvoříme hmotu, kterou následně vyložíme na plech vymaštěný olejem.
- Dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 20 – 30 minut, až povrch polenty zezlátne.