Polenta se špenátem a rajčaty

Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
Polentou se nazývá kukuřičná kaše. Ta se s oblibou připravuje především v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Podává se zde jako příloha k dušeným jídlům a k ragú. Zkuste si s Jakvkuchyni.cz připravit variantu bez masa se špenátem a sušenými rajčaty, což může být skvělou variantou rychlé večeře. Příprava nezabere víc než půl hodinky. Pokrm můžeme podávat teplý zapečený, ale výborný je i za studena, třeba s čerstvým salátem. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    voda 600ml
    špenát 250g
    polenta 100g instantní
    rajčata 100g sušená
    cibule 1ks
    česnek 2stroužky
Pokyny
  1. Nejdřív si připravíme polentu – 100 g instantní polenty vsypeme do vroucí osolené vody a mícháme, dokud nezhoustne.
  2. Na oleji zpěníme cibuli a česnek nakrájený nadrobno.
  3. Přidáme baby špenát a sušená rajčata (pokud použijeme ta, která nejsou namočená v oleji, zalijeme je trochou horké vody v misce a necháme změknout).
  4. Vše povaříme a poté přimícháme polentu.
  5. Vytvoříme hmotu, kterou následně vyložíme na plech vymaštěný olejem.
  6. Dáme péct do trouby na 180 °C po dobu 20 – 30 minut, až povrch polenty zezlátne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*