Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda.
|
Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Slupky z brambor orestujeme dozlatova na pánvi.
- Umístíme je společně se všemi ostatními ingrediencemi, včetně vývaru, do vakuového sáčku. A ten dáme do hrnce s teplou vodu.
- Hrnec vložíme do trouby, kterou nastavíme na 85 °C a směs takto “vaříme” 45 minut.
- Obsah sáčku poté přecedíme přes plátno, zredukujeme a podle chuti případně dosolíme.
- Osolenou vodu přivedeme k varu, odstavíme ji a vyklepneme do ní vejce. Necháme ho tam přibližně 4 minuty.
- Ztracené vejce pak dáme na talíř, ozdobíme ho stonky bylinek a zalijeme polévkou.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!