Polévka z bramborových slupek na ztraceném vejci

Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda. 
Také jste si mysleli, že slupky od brambor patří do odpadkového koše? Ani omylem! Dá se z nich totiž vykouzlit dokonalá polévka, kterou si zamiluje celá rodina. O recept se s námi podělil Marek Šáda. 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l
    brambor 200g omyté bramborové slupky
    víno 50ml bílé
    olej 30ml olivový
    vejce 4ks
    bylinky 5g tymián
    bylinky stonky - libeček, petržel, lichořeřišnice nebo kopr
Pokyny
  1. Slupky z brambor orestujeme dozlatova na pánvi.
  2. Umístíme je společně se všemi ostatními ingrediencemi, včetně vývaru, do vakuového sáčku. A ten dáme do hrnce s teplou vodu.
  3. Hrnec vložíme do trouby, kterou nastavíme na 85 °C a směs takto “vaříme” 45 minut.
  4. Obsah sáčku poté přecedíme přes plátno, zredukujeme a podle chuti případně dosolíme.
  5. Osolenou vodu přivedeme k varu, odstavíme ji a vyklepneme do ní vejce. Necháme ho tam přibližně 4 minuty.
  6. Ztracené vejce pak dáme na talíř, ozdobíme ho stonky bylinek a zalijeme polévkou.


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*