Polévka z červené čočky se zeleninou

Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
Velkou výhodou červené čočky je její rychlá příprava. Uvaření trvá zpravidla 15 minut, navíc se před tepelnou úpravou nemusí namáčet. Připravte si z ní tuto chutnou polévku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    čočka 150g červená
    rajčata 4ks oloupaná
    celer 3stonky řapíkatý
    cuketa 200g
    mrkev 100g
    cibule 2ks
    česnek 2stroužky
    olej 3lžíce
    voda 1,5l
    bujón 1ks zeleninový
    bylinky rozmarýn, oregáno nebo bazalka
Pokyny
  1. Červenou čočku propláchněte pod tekoucí vodou a nechejte ji okapat.
  2. Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek na plátky a orestujte na oleji.
  3. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev a společně restujte přibližně 5 minut.
  4. Přimíchejte okapanou čočku a krátce osmahněte.
  5. Následně přidejte loupaná rajčata, vodu a bylinky. Vařte cca 10-15 minut, dokud nebude čočka téměř měkká.
  6. Jako poslední přidejte zeleninový bujon, na plátky nakrájený řapíkatý celer a cuketu (vařte max. 5 minut, aby se zelenina nerozvařila).
  7. Dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*