Polévka z dýně hokkaido

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Dýňový speciál". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Jakmile dýni nakrájíme, bude už příprava polévky rychlá a snadná. Její oříšková chuť mile překvapí. V chladnějších měsících zahřeje a při větším množství zasytí jako hlavní chod.
Jakmile dýni nakrájíme, bude už příprava polévky rychlá a snadná. Její oříšková chuť mile překvapí. V chladnějších měsících zahřeje a při větším množství zasytí jako hlavní chod.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    smetana 200ml na vaření
    víno 2dcl bílé
    dýně 1ks hokkaido
    cibule 1ks velká
    jablko 1ks
    pepř 1špetka kajenský
    zázvor kousek
    citrón 1/2ks šťáva
Pokyny
  1. Dýni rozkrojíme na čtyři díly. 
  2. Vložíme je do trouby a pečeme při 200 °C asi 50 minut. 
  3. Upečenou dýni vydlabeme. 
  4. Cibuli nakrájíme na malé kousky, orestujeme na ghí a přidáme zázvor. 
  5. Následně přidáme dýni, oloupané a nakrájené jablko, citrónovou šťávu, víno a čekáme asi 10 minut, než se víno vypaří.
  6. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme 40 minut.
  7. Přidáme kajenský pepř a dosolíme. 
  8. Vše rozmixujeme.
  9. Za stálého míchání přidáme šlehačku.

TIP od Jakvkuchyni.cz:
Polévku můžeme posypat slaninovými chipsy či vydlabanými semínky. Ta můžeme použít například do salátů, nebo jako posypku na domácí pečivo. Upečte si třeba domácí preclíky či bagetové housky.

Tak dobrou chuť!

Prázdná láhev od vína patří do kontejneru na sklo, etikety třídění nevadí. Korkovou zátku můžeme vytřídit na náš kompost, příp. do bioodpadu. Patří tam i odkrojky zeleniny, pro které nenajdeme využití - zkuste ale raději s Jakvkuchyni.cz vařit beze zbytku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*