Polévka z hlívy ústřičné

Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    smetana 200ml
    vývar 1l zeleninový
    brambor 3ks
    paprika 2-3lžičky sladká
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks
    petržel na ozdobu
    pečivo rohlík
Pokyny
  1. Cibuli pokrájenou na kostičky necháme napěnit na oleji, přidáme na drobné kousky pokrájenou hlívu a zlehka osmahneme.
  2. Cibulku s hlívou zasypeme paprikou a jakmile je směs dobře spojená, zalijeme vývarem a přidáme najemno nastrouhaný brambor.
  3. Vše dobře povaříme a po změknutí přidáme protlačený česnek a koření.
  4. Nakonec přidáme smetanu. Krátce ještě ponecháme vařit a dochutíme solí.
  5. Na pánvičce bez oleje opražíme na kostičky pokrájený rohlík.

rambory slouží k zahuštění polévky – jde o zdravější náhražku jíšky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*