Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
|
Vitamín beta-glukan získáváme zejména z hlívy ústřičné – tu seženeme čerstvou v obchodě, můžeme si tak připravit chutné a zdravé pokrmy, např. výtečnou polévku!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Cibuli pokrájenou na kostičky necháme napěnit na oleji, přidáme na drobné kousky pokrájenou hlívu a zlehka osmahneme.
- Cibulku s hlívou zasypeme paprikou a jakmile je směs dobře spojená, zalijeme vývarem a přidáme najemno nastrouhaný brambor.
- Vše dobře povaříme a po změknutí přidáme protlačený česnek a koření.
- Nakonec přidáme smetanu. Krátce ještě ponecháme vařit a dochutíme solí.
- Na pánvičce bez oleje opražíme na kostičky pokrájený rohlík.
rambory slouží k zahuštění polévky – jde o zdravější náhražku jíšky.