Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
|
Máte rádi červenou čočku? Jaké pokrmy z ní rádi připravujete? Červená čočka si v poslední době získala oblibu. Je plná živin a vitamínů a nenáročná na přípravu. Věděli jste ale, že z ní lze připravit také skvělé pomazánky? Dnes tu pro vás máme tip na jednu z nich.
|
Porce
500 g pomazánky
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
jogurt
300g
řecký
kari
2lžičky
olivový olej
2lžíce
čočka
1hrnek
červená
cibule
1ks
červená
římský kmín
1špetka
|
Pokyny
- Červenou čočku důkladně propláchneme pod studenou vodou a vysypeme do hrnce.
- Zalijeme ji studenou vodou a přivedeme k varu.
- Nezakrytou vaříme 5 minut.
- Potom přidáme sůl, promícháme a ztlumíme oheň.
- Zakryjeme pokličkou a necháme odstát 10 minut.
- Takto uvařenou čočku nemusíme slévat, měla by vsáknout všechnu tekutinu.
- Mezitím, co se čočka vaří, si nakrájíme cibuli na kostičky.
- Cibulku necháme na oleji zesklovatět.
- Přidáme uvařenou čočku a promícháme.
- Přidáme kmín a opepříme.
- Necháme odstát a vychladit.
- Jakmile bude směs vychladlá, přendáme ji do hlubší mísy nebo hrnce.
- Postupně přidáváme řecký jogurt, kari a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme.
- Nemusíme mixovat úplně dohladka, pokud zůstanou některá zrnka čočky celá, vůbec to nevadí.