Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
|
Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Pórek a šalotku důkladně očistíme a omyjeme.
- Z pórku odstraníme uschlé listy a spodní část s kořeny.
- Společně s šalotkou nakrájíme pórek na menší kolečka a restujeme na lžíci másla.
- Ze zbytku másla a mouky vytvoříme jíšku, ke které následně přidáme vývar.
- Tuto směs rozšleháme a chvíli vaříme.
- Přidáme změklý pórek a šalotku, chvíli vaříme.
- Polévku rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme.
- Nakonec polévku zjemníme smetanou.
Nevyužité kousky ovoce a zeleniny můžeme uchovat pro užití v budoucnu v plastovém sáčku. Pořiďme si za tímto účelem opravdu kvalitní plastové sáčky, které můžeme vypláchnuté opakovaně uzavírat a používat. Jakmile nebude možné je používat, patří bez obsahu a nečistot do žlutého kontejneru na plasty. Stejně tak můžeme použít i opakovaně použitelné plastové nádoby, nebo skleničky od zavařenin apod.