Pórková polévka, která chutná a zahřeje

Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
Pórek máme uskladněný v lednici. Nastal nejvyšší čas z něj uvařit něco dobrého, co říkáte? Máme pro vás recept na vynikající polévku, zkusme ho.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pórek 300g cca 3 kusy
    smetana 30ml
    máslo 3lžíce
    mouka 3lžíce hladká
    vývar 1l zeleninový
    šalotka 1ka
Pokyny
  1. Pórek a šalotku důkladně očistíme a omyjeme.
  2. Z pórku odstraníme uschlé listy a spodní část s kořeny.
  3. Společně s šalotkou nakrájíme pórek na menší kolečka a restujeme na lžíci másla.
  4. Ze zbytku másla a mouky vytvoříme jíšku, ke které následně přidáme vývar.
  5. Tuto směs rozšleháme a chvíli vaříme.
  6. Přidáme změklý pórek a šalotku, chvíli vaříme.
  7. Polévku rozmixujeme a podle chuti osolíme a opepříme.
  8. Nakonec polévku zjemníme smetanou.

Nevyužité kousky ovoce a zeleniny můžeme uchovat pro užití v budoucnu v plastovém sáčku. Pořiďme si za tímto účelem opravdu kvalitní plastové sáčky, které můžeme vypláchnuté opakovaně uzavírat a používat. Jakmile nebude možné je používat, patří bez obsahu a nečistot do žlutého kontejneru na plasty. Stejně tak můžeme použít i opakovaně použitelné plastové nádoby, nebo skleničky od zavařenin apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*