Co z pórku obvykle vyhazujeme? Kořínky? Od teď už možná nebudeme. Mistr svého řemesla nám právě teď ukáže, že i z kořínků se dá připravit vynikající pokrm. Jdeme na to.
|
Co z pórku obvykle vyhazujeme? Kořínky? Od teď už možná nebudeme. Mistr svého řemesla nám právě teď ukáže, že i z kořínků se dá připravit vynikající pokrm. Jdeme na to.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Konce pórků společně s kořínky důkladně opereme.
- Potřeme máslem a pomalu opékáme dozlatova.
- Opečené pórky osolíme a opět potřeme máslem.
- Můžeme je také zapéct s modrým sýrem.
- Nyní spaříme v osolené vodě česnek, listy pórku a med.
- Směs rozmixujeme na pyré.
- Přidáme slunečnicový olej a pyré procedíme skrz jemné síto.
- Pyré použijeme k přelití konců pórku.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!