Pórkovo-bramborový krém s ředkvičkami

Ukrývá vaše lednice zbytek bramborové kaše ze včerejšího oběda? Výborně! Vyzkoušejte si připravit lahodný krém na smetaně, bílém víně s česnekem a ředkvičkami. Díky rychlému receptu předcházíme plýtvání jídlem a nemusíme tak zbytečně vyhazovat potravinové zbytky, navíc si výborně pochutnáme!
Ukrývá vaše lednice zbytek bramborové kaše ze včerejšího oběda? Výborně! Vyzkoušejte si připravit lahodný krém na smetaně, bílém víně s česnekem a ředkvičkami. Díky rychlému receptu předcházíme plýtvání jídlem a nemusíme tak zbytečně vyhazovat potravinové zbytky, navíc si výborně pochutnáme!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 2l zeleninový
    smetana 200ml
    víno 60ml bílé
    máslo 60g
    česnek 3stroužky
    pórek 1ks
    cibule 1ks
    olivový olej 1lžíce
    řeřicha na ozdobu
    ředkvička na ozdobu
Pokyny
  1. V hrnci rozpálíme olivový olej.
  2. Cibuli nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a restujeme.
  3. Česnek nakrájíme také na plátky a přidáme ho k cibuli. Necháme zesklovatět.
  4. Do hrnce přidáme máslo.
  5. Nachystáme si pórek - do polévky využijeme bílý střed. Ten rozřízneme na dvě poloviny, důkladně je umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce.
  6. Zbytky kořene vyhodíme do bioodpadu a listy můžeme využít k ochucení oleje.Vše promícháme a necháme směs restovat.
  7. Následně přilijeme bílé víno a necháme vyvařit alkohol.
  8. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a polévku přivedeme k varu.
  9. Polévku zahustíme studenou bramborovou kaší pomocí metličky a mícháme na mírném ohni.
  10. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. 
  11. Pomocí mixéru polévku rozmixujeme do hladkého krému. 

TIP od Jakvkuchyni.cz: hotovou polévku ozdobíme nakrájenou ředkvičkou, řeřichou a troškou oleje. Ten si můžeme vyrobit z listů z pórku, staršího salátu a směsi bylinek dle chuti.

Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Také si pokaždé lámete hlavu s tím, kam vyhodit obal od másla? Ten papírový může být vyrobený z papíru a z hliníku a třídit jej bohužel nelze. Jedná se o kompozitní obal, jehož vrstvy od sebe nelze jednoduše oddělit, proto patří do směsného odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*