Ukrývá vaše lednice zbytek bramborové kaše ze včerejšího oběda? Výborně! Vyzkoušejte si připravit lahodný krém na smetaně, bílém víně s česnekem a ředkvičkami. Díky rychlému receptu předcházíme plýtvání jídlem a nemusíme tak zbytečně vyhazovat potravinové zbytky, navíc si výborně pochutnáme!
|
Ukrývá vaše lednice zbytek bramborové kaše ze včerejšího oběda? Výborně! Vyzkoušejte si připravit lahodný krém na smetaně, bílém víně s česnekem a ředkvičkami. Díky rychlému receptu předcházíme plýtvání jídlem a nemusíme tak zbytečně vyhazovat potravinové zbytky, navíc si výborně pochutnáme!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci rozpálíme olivový olej.
- Cibuli nakrájíme na plátky, přidáme do hrnce a restujeme.
- Česnek nakrájíme také na plátky a přidáme ho k cibuli. Necháme zesklovatět.
- Do hrnce přidáme máslo.
- Nachystáme si pórek - do polévky využijeme bílý střed. Ten rozřízneme na dvě poloviny, důkladně je umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce.
- Zbytky kořene vyhodíme do bioodpadu a listy můžeme využít k ochucení oleje.Vše promícháme a necháme směs restovat.
- Následně přilijeme bílé víno a necháme vyvařit alkohol.
- Směs zalijeme zeleninovým vývarem a polévku přivedeme k varu.
- Polévku zahustíme studenou bramborovou kaší pomocí metličky a mícháme na mírném ohni.
- Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
- Pomocí mixéru polévku rozmixujeme do hladkého krému.
TIP od Jakvkuchyni.cz: hotovou polévku ozdobíme nakrájenou ředkvičkou, řeřichou a troškou oleje. Ten si můžeme vyrobit z listů z pórku, staršího salátu a směsi bylinek dle chuti.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Gurmánské vaření beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!
Také si pokaždé lámete hlavu s tím, kam vyhodit obal od másla? Ten papírový může být vyrobený z papíru a z hliníku a třídit jej bohužel nelze. Jedná se o kompozitní obal, jehož vrstvy od sebe nelze jednoduše oddělit, proto patří do směsného odpadu.