Portugalské koláčky

Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.

Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.
Vyzkoušejte portugalské koláčky, které jsou hotové za půl hodiny, ale rozjasní vám celý den. Vznikly v Portugalsku v 18. století, kde mnichové začali z nepotřebných žloutků (bílky používali ke škrobení hábitů) péci pudinkové koláčky. Tyto koláčky jsou v Portugalsku tradičním dezertem. Podávejte k nim silnou kávu, která zdůrazní jemnou skořicovou chuť a lahodnou konzistenci pudinkové náplně.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 kusů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    skořice 3lžíce
    vejce 2ks na náplň
    vanilkový cukr 1pytlík
    pudink 1pytlík
    pomeranč 1ks na karamel
    cukr 3lžíce
Pokyny
  1. Listové těsto rozválíte a bohatě posypete skořicí. Již připravený plát vám usnadní práci, případně rozválejte běžné těsto z obchodu a zarolujte jej na pergamenovém papíře.
  2. Těsto zase nazpět zarolujete a nakrájíte na pětinky. Můžete jej srolovat velmi pevně, protože z něj budete tvarovat košíčky.
  3. Každý kousek pak postavte řezem dolů a jemně přitlačte. Vytvoříte tak z těsta kolečko se skořicovými letokruhy. Nechte je při okraji tlustší, prostředek můž být tenký.
  4. Vejce, zakysanou smetanu a vanilkový cukr vyšlehejte. Tuto náplň si můžete ozvláštnit přidáním hrozinek, koření nebo třeba kousků čokolády.
  5. Z připravených koleček vymodulejete košíčky, naskládejte do vymazané formy na muffiny. V rozpálené troubě na 290 stupňů nechte 10 minut péci.
  6. Předpečené košíčky naplňte vanilkovým krémem a vložte ještě na deset minut do trouby. Teplotu můžete snížit na 280 stupňů.
  7. Z pomerančové šťávy a cukru připravte karamel. Cukr rozpustíte v pánvi, po troškách přiléváte pomerančovou šťávu a rychle mícháte.
  8. Hotové košíčky polijte karamelem, nechte trochu vychladnout a podávejte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*