K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
|
K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
|
Porce
1 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Jíšku z másla a mouky zalijeme vývarem a povaříme.
- Přilijeme smetanu, žloutky a pořádně rozmícháme.
- Odstavíme a přidáme nastrouhaný křen.
- Podáváme s vařeným vepřovým nebo hovězím masem, případně vajíčkem a knedlíkem.