Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
|
Posvícení je čas, kdy hospodáři mají sklizenou úrodu a mohou v klidu vydechnout po celoroční dřině. Na stůl v době odpočinku patřily i tradiční podzimní posvícenské zelňáky. Můžete vyzkoušet k obědu jako přílohu nebo jako svačinku.
|
Porce
10 ks
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Zelí vymačkáme, nakrájíme na nudličky.
- Všechny suroviny smícháme a těsto vyválíme na zhruba 3 milimetry.
- Vykrajujeme čtverce nebo jiné tvary, potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 15 minut.
- Placičky můžeme posypat kořením, obložit šunkou, škvarky nebo uzeninou.