Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Receptů na vánoční cukroví jsou všude stovky. Pokud ale chcete naprosto dokonalé recepty, předávané z generaci na generaci, je potřeba jít za odborníkem. Proto jsme se zeptali cukrářky, jaké cukroví nesmí chybět na jejím stole.
|
Porce
40 kusů
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
hladká mouka
350g
máslo
250g
vejce
1ks
moučkový cukr
250g
ořechy
120g
vlašské, strouhané
kakao
30g
skořice
špetka
moučkový cukr
na obalení
|
Pokyny
- Všechny suroviny smícháme a vypracujeme tužší těsto. Necháme ho odpočinout několik hodin v chladu nebo přes noc.
- Těstem plníme formičky, které nesmí být moc plné, protože by se špatně pekly.
- Pečeme v troubě na 160 ℃ asi 8 minut.
- Upečené pracny necháme chvilku odpočinout, než je vyklepneme.